De CD&V-afdeling in Puurs-Sint-Amands volgt de structuur van de nieuwe fusiegemeente en koos dus voor een samengesmolten partij met een nieuw bestuur. Jürgen Buyst, die al een tijd meedraait binnen de partij, werd in aanwezigheid van minstens 60 aanwezigen tot nieuwe voorzitter verkozen.

Jürgen stelde een volledig nieuwe kernploeg samen met onder andere Nilüfer Yürük als ondervoorzitter, Jeroen Boudewijns als secretaris, Jef De Rop als webmaster en Jan Winters als penningmeester. Jeroen Boudewijns gaf omwille van zijn nieuwe functie tegelijk de fakkel van het jongerenvoorzitterschap door. De aanwezige jongeren verkozen Jens De Laet unaniem als zijn opvolger. 

"De eerste taak van onze afdeling is om burgemeester Koen Van den Heuvel optimaal te ondersteunen bij de Vlaamse parlementsverkiezingen, waarin hij Antwerps lijsttrekker is. Daarna zal er vooral de nadruk gelegd worden op het inhoudelijke, zodat ook de nieuwe fusiegemeente klaargestoomd kan worden voor de volgende decennia."

Jürgen Buyst, afdelingsvoorzitter

Beide voorzitters zullen ook werk maken om het ledenbestand verder uit te breiden en nieuw bloed aan te trekken tot de afdeling. Ze willen hierbij de nadruk leggen op de sterkte van de ploeg in haar geheel en op een hoge visibiliteit.

"We willen samen met de jongeren nadenken over de toekomst van onze gemeente en het beleid in die richting ondersteunen."

Jens De Laet, jongerenvoorzitter