Regelmatige treinreizigers hebben het al ontdekt: vanaf 10 december heeft de NMBS een nieuwe uurregeling. Onze gemeente wint hierbij. Ze krijgt voortaan (voor het eerst sinds 1997) ook in het weekend een treinverbinding naar Antwerpen. In de week gaan we er ook op vooruit. Elk half uur vertrekt een trein naar ‘t stad.

“Het kostte ons gemeentebestuur wel enige moeite, maar we zijn blij dat we dit hebben kunnen binnenhalen. De Nijverheidsbrug over het zeekanaal was lange tijd hét obstakel voor de weekendtrein. Na langdurig overleg hebben we Waterwegen en Zeekanaal kunnen overtuigen om ook in het weekend personeel voor het openen en sluiten van de brug te voorzien. Hierdoor hoeft Boom niet langer de eindhalte van de trein te zijn.”

Alex Goethals, schepen van mobiliteit

 Dit is goed nieuws voor onze hele regio. Want doordat Antwerpen de lage-emissiezone invoerde, was een verplaatsing met de wagen voor velen geen optie meer. Om het treingebruik nog gemakkelijker te maken, zijn er 30 extra parkeerplaatsen aangelegd aan Merkenveld en de Spoorwegkaai en 15 aan de stopplaats in Ruisbroek.

“Wat houdt u nu nog tegen om de trein te nemen? Laat het ons zeker weten!”

Alex Goethals, schepen van mobiliteit