Alex Goethals

Schepen

  • Geboortedatum:

    12 december 1957

Alex Goethals zetelt sinds 1 januari 1995 in de gemeenteraad.
Hij is ondervoorzitter van de sociale huisvestingsmaatschappij Eigen Woning.

In december 2010 werd hij schepen met o.m.de bevoegdheid openbare werken
In 2012 werd hij opnieuw verkozen tot schepen.
Hij is 4de schepen, met als bevoegdheden: milieu, mobiliteit, wonen

Graag wil ik mee verder bouwen aan een mooier, veiliger en gezelliger Puurs-Sint_Amands. De afgelopen jaren heb ik me sterk ingezet om het standpunt van elke burger te verdedigen, zowel als voorzitter van de huisvestingsmaatschappij Eigen woning als de afgelopen jaren als schepen. Tal van dossiers kregen een goede oplossing, geen valse beloftes maken, maar er steeds voor gaan. Door mijn gedrevenheid heeft het jarenlang ijveren voor weekend treinen van Puurs naar Antwerpen eind 2017 tot succes geleid.

Tevens ben ik ook enorm fier op de realisatie van ons vernieuwd en groter containerpark dat veiliger, gebruiksvriendelijker en zelfs goedkoper is geworden en tot slot de realisatie van de fiets-o-strade van Puurs naar Bornem mocht zeker niet ontbreken op het lijstje als schepen van mobiliteit.

Voor mij zijn gemeenschapsvorming, woonbeleid en veilige fietspaden zeer belangrijke aandachtspunten.
Het blijven streven naar betaalbare kavels voor jonge gezinnen en betaalbare huisvesting voor kopers en huurders is een andere prioriteit.
Ik kijk dan ook enorm uit naar de nieuwe uitdaging met de fusie vanaf 2019 en wil dan ook graag me de komende jaren inzetten voor deze 8 gemeenten waaruit Puurs-Sint-Amands zal bestaan.

Het nieuwe college van burgemeester en schepenen van onze kersverse gemeente Puurs-Sint-Amands is vrijdag voorgesteld voor de…

Lees meer

Regelmatige treinreizigers hebben het al ontdekt: vanaf 10 december heeft de NMBS een nieuwe uurregeling. Onze gemeente wint…

Lees meer