Eddy Ceurstemont

Gemeenteraadslid, Politieraadslid

  • Geboortedatum:

    4 november 1966

  • Geboorteplaats:

    Bornem

Verantwoordelijkheid opnemen is iets wat geroeid is vanuit mijn jeugd in de chiro en wat ik vandaag nog steeds belangrijk vind. Daarom zet ik mij reeds 25 jaar in voor de Sint-Amandse CD&V afdeling.
Vanaf 2000 neem ik ook mee deze verantwoordelijkheid op om onze gemeente zo goed mogelijk te besturen, waarvan de laatste 12 jaar als schepen.

Op 1 januari 2007 werd ik schepen met als bevoegdheden, sport, toerisme, verkeer, mobiliteit en feestelijkheden.
Op 1 januari 2013 werd ik herverkozen als schepen met als bevoegdheden, milieu, groenbeheer, toerisme, feestelijkheden, landbouw en lokale economie.

Omdat het werk in een gemeente nooit af is en omdat er ook de komende jaren nog veel werk te doen is zet ik me opnieuw graag in om hier aan mee te werken. Daarnaast komen er met de fusie nieuwe uitdaging op ons af waar ik graag mee mijn schouders onder zet. Lippelo, Oppuus en Sint-Amands kennen nog weinig geheimen voor mij. Het is nu ook een uitdaging om alle hoeken en kanten van de deelgemeenten van Puurs te leren kennen.

Verder is vrijwilligerswerk altijd zeer belangrijk geweest voor mij, vroeger als chiroleider en vandaag probeer ik mij nog steeds zoveel mogelijk in te zetten als vrijwilliger. Jaarmarkten en buurtfeesten organiseren of op kamp met kinderen met een handicap is maar een klein deeltje van dit alles. Daarnaast kan je me op zondagvoormiddag regelmatig tegenkomen op de mountainbike.

We moeten niet voor grote veranderingen kiezen, we moeten als bestuur er blijven voor zorgen dat onze burgers fier zijn dat ze in Puurs-Sint-Amands wonen. Straten en pleinen moeten daar waar nodig vernieuwd worden met telkens de veiligheid van de zwakke weggebruikers als eerste uitgangspunt. De Kaai in Sint-Amands moet een ontmoetingsplaats worden waar het leuk vertoeven is. Het sportpark in Kalfort moet een thuishaven worden voor vele sporters. Onze verenigingen moeten kunnen blijven rekenen op het bestuur.

Ik ben fier dat we in een mooie groene gemeente wonen waar het nog rustig is om te fietsen, te wandelen en te sporten. Daarnaast ben ik ook fier op wat we de voorbije jaren gerealiseerd hebben in Sint-Amands en dan vooral op de Nestel. Onze gemeente had hoge nood aan een plaats waar mensen konden samenkomen om te feesten of te ontmoeten en met GC De Nestel is deze nood eindelijk ingevuld.

Tijdens de gemeenteraad van december werd beslist om onze openbare verlichting over te dragen aan Eandis. De kabels waren al…

Lees meer