Luk Ceurvelt

Gemeenteraadslid, Lid zorgbedrijf

  • Geboortedatum:

    28 mei 1955

Het gemeentelijke politieke leven heeft mij van kindsbeen af steeds geboeid, o.m. door mijn vader, oud-burgemeester Georges Ceurvelt. Maar door het drukke verenigingsleven, volgde ik het meestal “van op afstand”. Met de overdracht van de voorzittersfakkel bij Tennisclub Savanti in 2016 (na 20 jaar), en het nieuwe pensioensleven, komt er nu plots “vrije tijd” vrij !

Vandaag , werk ik “achter de schermen” nog mee aan de jeugdwerking bij onze tennisclub , en hoop ik dat er eindelijk meer tijd zal vrijkomen voor toneel- en concertvoorstellingen of het lezen van een spannend boek. Regelmatig blijven sporten hoop ik te kunnen doen met recreatief tennis, fietstochtjes maken en een wekelijkse gezonde zwembeurt. Af en toe eens lekker gaan eten in een goed restaurantje of brasserie, die onze fusiegemeente rijk is, is een favoriete hobby.

Sporten was mijn ding … boogschieten, turnen, voetbal, volleybal, ping-pong, tennis en atletiek. Het jaarlijks verlof ging meestal richting de bergen.
Door het vele sporten kwam ik regelmatig in contact met diverse verenigingen en bestuursleden. Wellicht daardoor kreeg ik de kriebels om vaak als vrijwilliger of bestuurslid mee te werken aan het sociale en amusante verenigingsleven.
De meeste energie en passie ging naar Tennisclub Savanti, waar ik 19 jaar bestuurslid en 20 jaar voorzitter heb mogen zijn, mét de steun en hulp van fantastische bestuursploegen en toffe leden.

Het aanmoedigen en meewerken aan het sociale leven dat inwoners verbind. ( de buurtfeesten, het culturele & sociale verenigingsleven, sportgelegenheden voor jong & minder jong )
De belangrijke troef van het landelijke karakter van Sint-Amands, Oppuurs en Lippelo behouden, en de toeristische aantrekkingskracht die we reeds hebben, nog verder doen open bloeien !
Aandacht voor de steeds toenemende vraag naar sociale woningbouw.