Peter Van Hoeymissen

Voorzitter Bijzonder Comité Sociale Dienst, Ondervoorzitter zorgbedrijf, Politieraadslid

  • Geboortedatum:

    22 september 1959

Ik ben 59 jaar en inmiddels 36 jaar geëngageerd leraar talen bij vierde- tot zevendejaars aan het Sint-Jan Berchmansinstituut in Puurs.

Ik ben gehuwd met Ria Moens en (schoon)vader van Antje en Jordi, Lieven en Lot en Yorick en Jasmijn en een fiere opa van Fien, Fons en Dré. Ik gebruik politiek als middel om voor mensen het verschil te maken.

In goed gezelschap kan ik genieten van een heerlijk glas (Moezel)wijn. In de beperkte vrije tijd ga ik graag wandelen (lid van wandelclub Ibis Puurs en gepassioneerd Dodentochtdeelnemer), ben ik muzikant bij de Koninklijke harmonie De Ware Vrienden en zanger bij het koor Animato in Oppuurs.

Ik ben al 30 jaar politiek actief in Sint-Amands, eerst 12 jaar als Schepen, dan 12 jaar als OCMW-voorzitter en de afgelopen 6 jaar als Burgemeester. In al die jaren zijn er met beperkte middelen heel wat projecten gerealiseerd in onze drie deelgemeenten, met als recente blikvanger het gemeenschapscentrum De Nestel.

Als groot voorstander en initiator van de fusie tussen Puurs en Sint-Amands wil ik er in de volgende legislatuur echt een erezaak van maken om deze tot een succesverhaal te laten uitgroeien. De belastingen gaan omlaag, er kan meer geïnvesteerd worden en de acht leefgemeenschappen worden in hun eigenheid versterkt.

Ik wil een veel betere mobiliteit op het volledige grondgebied van de nieuwe fusiegemeente, zodat het station van Puurs vanuit elke deelgemeente vlot bereikbaar is met openbaar vervoer. We moeten ook creatief zoeken naar oplossingen om deelgemeenten zonder horeca en buurtwinkels leefbaar te houden.

Ik ben fier op de creativiteit van onze vele vrijwilligers die zich week in week uit inzetten voor een goed doel of voor de vereniging waarvan zij deel uitmaken.

Als voorzitter van het politiecollege van onze politiezone vind ik verkeers- en algemene veiligheid een prioriteit. Het uitgebouwde cameranetwerk is een uitstekend hulpmiddel in de bestrijding van inbraken, diefstallen en andere vormen van criminaliteit.

Het nieuwe college van burgemeester en schepenen van onze kersverse gemeente Puurs-Sint-Amands is vrijdag voorgesteld voor de…

Lees meer

Terugblikken op één jaar werking in GC De Nestel, geeft een heel goed gevoel! We hoorden dankbare verenigingen en vrijwilligers,…

Lees meer

Op 20 november stemden 15 van de 19 gemeenteraadsleden voor een fusie met buurgemeente Puurs. Onze burgemeester, die hiertoe het…

Lees meer