Raf De Blaiser

Schepen, Voorzitter Woonveer

  • Geboortedatum:

    8 februari 1964

Ik ben opgegroeid in een landbouwersgezin in Sint-Amands. Na het afwerken van de humaniora ben ik afgestudeerd als industrieel ingenieur landbouw. Momenteel werk ik voor LAVA als adjunct directeur en kwaliteitsverantwoordelijke voor het keurmerk FLANDRIA® groenten en fruit.
In mijn vrije tijd ben ik actief in het verenigingsleven als voorzitter van turnkring Pacsam&Ves, bestuurslid van de Landelijke Gilde en binnen het buurtcomité ‘Heiken – Smissen – Keten’. Op zondag morgen toer ik door velden en bossen met de mountainbike, samen met de andere leden van de Muddevils.
Ik ben bijna 30 jaar actief in de politiek. Eerst als voorzitter van de CVP-jongeren, later (sinds 1994) als gemeenteraadslid van CD&V in Sint-Amands. Op dit moment ben ik voorzitter van de Sint-Amandse CD&V en fractieleider in de gemeenteraad.
Samen met Sandra tracht ik op de weinige vrije momenten te genieten van de kleine dingen in het leven zoals een fietstochtje of een wandeling in onze mooie streek. We trekken er ook wel eens op uit voor een korte trip naar een skigebied of het zonnige zuiden.

Beroepsmatig:
- adjunct directeur en kwaliteitsverantwoordelijke voor Flandria® groenten bij de Logistieke en Administratieve Veiling Associatie (LAVA).
- directeur van het Kenniscentrum voor Duurzame Tuinbouw (KDT)

Tal van hobby's
- Mountainbike bij mountainbikeclub ‘de Muddevils’
- Voorzitter van turnkring Pacsam&Ves
- Bestuurslid bij de Landelijke Gilde van Sint-Amands (Oppuurs en Lippelo)
- Lid van het buurtcomité met organisatie van jaarmarkt, burenbarbecue en Nieuwjaarsreceptie
- Steunen van het goede doel door mede organisator van winterbrunch (vroeger winterbarbecue) voor KOTK
- Genieten van het werk in de tuin
- Korte reizen: skiën in de winter, naar de zon in de zomer

Puurs – Sint-Amands moet een Ik voorbeeld zijn voor heel Vlaanderen op vlak van dienstverlening kort bij de mensen! Ik wil ontzettend graag mee vorm geven aan een succesvolle uitbouw van onze nieuwe gemeente!
Door de vele sociale contacten vang ik goed op wat bij de mensen leeft. Deze suggesties en bekommernissen omzetten in lokaal beleid motiveert mij om deel te nemen aan de gemeentepolitiek.

Het nieuwe college van burgemeester en schepenen van onze kersverse gemeente Puurs-Sint-Amands is vrijdag voorgesteld voor de…

Lees meer

Voor Puurs en Sint-Amands staan er historische verkiezingen voor de deur. Op 14 oktober 2018 zullen de inwoners van Puurs en…

Lees meer