Reinhilde Goossens

  • Geboortedatum:

    4 januari 1955

Geboren en getogen in Breendonk. In een vorig leven heb ik kinderen leren lezen, schrijven en rekenen.
Ben een drietal jaartjes met pensioen, maar nog erg actief in heel wat verenigingen zoals Velt Klein-Brabant, Femma, Wereldwinkel Breendonk, e.a.
Heb veel sympathie voor bewegingen zoals Hart Boven Hard, de Klimaatzaak, Promobiel,
Hou van dieren en natuur: ben imker, ga veel wandelen met Rex mijn trouwe viervoeter, werk graag in de tuin, doe zoveel mogelijk verplaatsingen met de fiets. Doe aan yoga, chi goung, badminton, joggen.

Andere engagementen uit het verleden: heb competitie volleybal gespeeld en was actief in de CVP-jongeren lokaal, arrondissementeel en nationaal en lid van verschillende verenigingen

Waar ik voor sta? Meer aandacht voor groen, duurzaamheid, ecologie. Zorgen voor betaalbaar wonen in een groene omgeving met aandacht voor diversiteit zowel qua manier van wonen (co-housing, kangoeroewoning, ruimten die gedeeld kunnen worden zoals berging, tuin, fietsenstalling,..) als de mensen die er wonen (jong, oud, alleenstaand, gezin,…). Inspraak en participatie: de inwoners meer betrekken bij het beleid. Ook de eetbare buurten en de samentuinen zijn prioriteiten voor mij.

Ik ben alvast fier op: De aandacht die er is voor de verschillende leefgemeenschappen: in de dienstencentra kunnen de inwoners terecht voor info en een gezellige babbel. De renovatie van Paepenheide, echt knap gedaan.
Aandacht voor de verenigingen: ze hebben de mogelijkheid om een centje bij te verdienen.