Sandra Peersman

  • Geboortedatum:

    29 oktober 1968

Ik woon in Kalfort en werk 28 jaar bij het Farmaceutisch bedrijf Novartis-Alcon in de kwaliteits controle groep. Mijn streefdoel is om positief in het leven te staan. Als ik mij voor iets engageer zal ik me ook volledig inzetten. Ik hou ook van een actief-sociaal leven en meestal zal je me dan ook regelmatig terug vinden op de vele Puurs-Sint-Amandse activiteiten. Volgens mijn gezin ben ik een zorgzaam type, misschien in hun ogen wel iets teveel, maar ik noem dat zorg dragen voor diegene die je lief hebt.

Een rijk verleden aan sociale engagementen: Ondervoorzitter oudercomité Kalfortse scholen gedurende 12 jaar, lid oudercomité Sjabi gedurende 8 jaar, gemachtigd opzichter bij de Kalfortse scholen gedurende 3 jaar, lid van schoolraad in Sjabi voor een 3-tal jaar, Catechese begeleidster gedurende 1 jaar, vrijwilliger ACP(activiteiten comité) bij voetbal Puurs Excelsior RSK voor een 5-tal jaar, penningmeester bij voetbal Puurs Excelsior RSK voor 1 jaar.

Het huidige gemeente bestuur levert goed werk en wens dit te behouden en te ondersteunen. Ben opgegroeid in Kontich maar woon al 25 jaar in Kalfort. Ik ben intussen enorm begaan met en gecharmeerd door de Kalfortse deelgemeenschap. Mijn engagement is om antenne en contactpersoon te zijn tussen Kalfort en gemeentebestuur, zodat alle belangen kunnen verdedigd en geuit worden in de gemeenteraad.

Zeker behouden wat er nu is, en in kader van de fusie, zou ik graag groeien naar een goede mix tussen Puurs en Sint-Amands. We moeten proberen de positieve kanten van beide gemeente door te voeren in de nieuwe Puurs-Sint-Amands gemeente. Waarbij veiligheid, milieu en mobiliteit steeds belangrijker wordende thema’s zijn die leven in alle leefgemeenschappen en die verder kunnen uitgewerkt worden.

Dat Puurs is uitgegroeid tot een bruisende en mooie gemeente. De laatste jaren is Puurs gegroeid in tegenstelling tot sommige andere gemeente. Ik ben fier om de mooie verwezenlijkingen zoals Dorpshart, nieuwe woonkernen in verschillende deelgemeentes, Vrededaal in Kalfort, veiligere schoolomgeving in Kalfort, nieuwe en mooie bib, landschapspark, jeugdwerking, kinderopvang, … teveel om op te noemen. Kortom het is tof en aangenaam wonen in Kalfort-Puurs.