Sophie Van Praet

Gemeenteraadslid

  • Geboortedatum:

    2 maart 1986

Enthousiaste mama van twee kleuters & gedreven leerkracht op Sjabi die naast lesgeven zich ook voor extramurosactiviteiten inzet (schoolpastoraal, eindejaarsreis, vieringen,…) Empathische vriendin, die iedereen wil helpen waar ik kan.
Als historica hou ik ook enorm van cultuur zowel met grote en kleine c. Muziek speelt tevens ook een belangrijke rol in mijn leven. Ik pik graag wat concerten mee, maar speel ook zelf dagelijks muziek. Om de drukte rondom mij wat te vergeten, ga ik graag joggen en wat sporten. In de natuur kan ik zo tot rust komen.

Ik hoop de sociale samenhang en solidariteit in de grote nieuwe gemeente te kunnen verbeteren waarbij er rekening gehouden wordt met alle groepen van de samenleving. Als jonge mama hoop ik een stem te kunnen zijn voor jonge gezinnen. Ik wens mensen dichter bij elkaar te kunnen brengen in een toch wel sterk individualistische samenleving. Verankering en samenhorigheid zijn daarbij kernbegrippen.

Laagdrempelige initiatieven verder uitbouwen waarbij veel mensen betrokken kunnen worden in de nieuwe gemeente, waar iedereen gehoord kan worden. Integratie van jonge gezinnen, anderstaligen meer betrekken in de gemeente, scholen en de gemeente nog meer laten samenwerken & jong en oud meer bij elkaar brengen. Niet enkel tijdens de zomermaanden, maar het ganse jaar door.

De durf om het engagement tussen Puurs en St-Amands aan te gaan. Samen hebben we heel wat te bieden: van prachtige natuurgebieden, tot culturele pareltjes zoals de kaai, Verhaerenmuseum & een economisch en bruisend hart te Puurs, jeugd en sportwerkgroepen.
De aanzetten tot het bij elkaar brengen van vele groepen in de samenleving. In hartje Puurs al erg sterk, maar ik hoop dit ook in de grote gemeente terug te kunnen vinden.

Het nieuwe college van burgemeester en schepenen van onze kersverse gemeente Puurs-Sint-Amands is vrijdag voorgesteld voor de…

Lees meer